E-mail:info@dairy-dav.hu Központ: 4002 Debrecen Kádár dűlő 28/B  Tel:52/310-931,30/747-6811 -- Fax:52/346-917 Webshop: dairy.hu

Trágyaszeparátor - COM 300/600 Csigaprés szeparátor

A berendezés a szilárd részt elválasztja a híg fázistól - a szilárd fázis lehull a padozatra, míg a folyékony fázis gyűjthető és könnyen kilocsolható.
A “CHIOR” szeparátor rozsdamentes acélból (AISI 304) készül, a rosta kialakításától függően különböző típusai vannak. Ez a legkiválóbb berendezés a trágya szétválasztására, amelyet egy telep alkalmazhat.

A “CHIOR” SZEPARÁTOR MŰKÖDÉSE
A hígtrágyát egy úgynevezett „Archimédeszi” rozsdamentes acél csiga préseli a csigát körülvevő rostához, ahol a híg fázis leválik a szilárdról. A szilárd fázis nedvesség tartalma a csiga végénél lévő billenő ajtó révén állítható, úgy hogy az ajtóhoz kapcsolódó karon lévő súly helyzete változtatható. Ez a megoldás kiváló szeparálást eredményez.
A végtermék összetétele sertés trágya esetén:
Szilárd fázis (kb. 5-6% -a a kiinduló anyag térfogatának) száraz anyag tartalma 22-37%,  amely tartalmaz 3-9% nitrogént és 9-20% foszfort a kiinduló trágya beltartalmától függően. Híg fázis a szárazanyag tartalom 63-88% -a, amely 91-97% nitrogént és 80-90% foszfort tartalmaz a kiinduló tárgy beltartalmától függően.     A végtermék összetétele marha trágya esetén:
Szilárd fázis (kb. 8-20% -a a kiinduló anyag térfogatának) száraz anyag tartalma 30-40%,  amely tartalmaz 15-25% nitrogént és 10-20% foszfort a kiinduló trágya beltartalmától függően. Híg fázis a szárazanyag tartalom 60-70% -a, amely 75-85% nitrogént és 80-90% foszfort tartalmaz a kiinduló tárgy beltartalmától függően.

A szeparálás előnyei:
  • A szeparált trágya keveréséhez kisebb energia szükséges és kisebb a kijuttatás költsége.
  • Nincs eltömődési probléma a kijuttatás alkalmával (pl. kaszálás után, amikor egyben locsolunk is).
  • Egyszerűbb a műtrágya folyékony kilocsolása (pl.: a kukorica trágyázása locsoló folyadékkal); csökkenthető az ásványi anyag veszteség.
  • Kisebb tároló kapacitás szükséges.
  • A szeparációból származó híg fázis felhasználható a trágya öblítéses rendszernél, ezáltal csökkenthető a vízfelhasználás.
  • A szilárd fázis kijuttatható a földekre szórva, kisebb költséggel és fuvar idővel. A trágya könnyebben tárolható, magasabbra rakodható.
  • Eladható gyümölcsösökbe és szőlőskertekbe illetve komposztáláshoz. Komposztálás után eladható becsomagolva üvegházakba és zöldségtermelő farmoknak.Trágyaszeparátor - COM 200/500 Csigaprés szeparátor

A berendezés elválasztja a szilárd részt a híg fázistól, biztosítja, hogy a szilárd rész lehulljon a padozatra, míg a folyékony fázis átmeneti tárolás után könnyen kilocsolható.
A “CHIOR” COM 200/500 szeparátor rozsdamentes acélból (AISI 304) készül.
Ez a legkiválóbb berendezés a trágya szétválasztására, amelyet egy telep alkalmazhat.