E-mail:info@dairy-dav.hu Központ: 4002 Debrecen Kádár dűlő 28/B  Tel:52/310-931,30/747-6811 -- Fax:52/346-917 Webshop: dairy.hu

URAI ROOTS vákuumellátó egység

URAI típusú forgódugattyús vákuumszivattyú nem igényel kenést a működéséhez.
A forgó dugattyúk közvetlenül sem egymással, sem a szivattyú falával nem érintkeznek - működtetését az ékszíjhajtású hajtómű végzi. Ez a kialakítás és a szivattyúban található speciális csapágyak (élettartama több mint 50.000 üzemóra) hihetetlenül megbízható berendezést eredményez.
 
A vákuumellátó egység kompakt kivitelű, amely tartalmazza a lábakon álló szivattyú talpat, amelyre a szivattyú és az elektromotor fel van szerelve a szükséges ékszíjvédő burkolattal. A speciális hangtompító dob a talp alatt található. A kipufogó oldalon távozó száraz, meleg levegő kiegészítő fűtésre alkalmazható. (opció)

A talp felett speciális műanyag vákuumtartály került kialakításra, amely magába foglalja a cserélhető légszűrőt és az előtte kialakított zajcsökkentő – porleválasztó egységet, a durva szennyeződést leürítő szeleppel. A vákuumszivattyú és a vákuumtartály között tolózáras mérőpont található. A berendezés kialakítása könnyű karbantartást tesz lehetővé.
Az egység 50kPa-os vákuumszinten elektromotortól függően a légszállító teljesítmény: 3500/5600/7000L/perc.

A komplett vákuumaggregát a következő részegységekből áll: 
Meghajtó szíjtárcsák,
Be – és kimeneti hangtompító,
Bemenetei szűrő,
Visszacsapó szelep,
Szerelt talp,
Speciális ékszíj,
Védőburkolat,

Vákuumszint-érzékelős fordulatszám szabályzó egység
A vákuumszivattyú fordulatszámának a szabályozását a frekvencia-szabályzó egység végzi, amely elektronikus vákuumszint érzékelő által vezérelt. Az egység az üzemi vákuumszint csökkenését érzékelve azonnal növeli a szivattyú fordulatszámát és ezáltal a légszállító teljesítményét – ezzel visszaállítva az előre beállított vákuumszintet. Az egység alkalmazása lehetőséget biztosít a berendezés méretezésénél a legbiztonságosabb légszállító kapacitás beépítésére anélkül, hogy luxusfogyasztást eredményezne, hiszen a szivattyú mindig a szükséges legkisebb fordulatszámon fog működni. Alkalmazásával jelentős költségmegtakarítás érhető el. (40-50%)