E-mail:info@dairy-dav.hu Központ: 4002 Debrecen Kádár dűlő 28/B  Tel:52/310-931,30/747-6811 -- Fax:52/346-917 Webshop: dairy.hu

Northern Dairy Equipment forgókefés bimbómosó készülék és rendszer
Nagyobb hatékonyság
A bimbómosó helyettesít minden jelenlegi rutint, felgyorsítja a fejés-előkészítő folyamatot, továbbá a stimuláció és a mosás segítségével lehetővé teszi, hogy a fejő óránként több tehenet fejhessen meg. Az alternatív fejés-előkészítő folyamatokhoz képest ugyanakkor költséghatékony is. Ergonomikus kialakításának köszönhetően könnyen kézbe vehető és elereszthető, gyorsan és könnyen használható és egyenletes mosást képes biztosítani.
Egészségesebb tőgy
Az eszközben három forgó kefe található. A felső kettő ellentétesen forog, és ezek mossák, fertőtlenítik, masszírozzák a bimbó külső felületét, valamint a tőgy alsó részét használatra kész fertőtlenítős vízzel. Ugyanakkor a harmadik nagyobb kefe kiegészíti mindezt a bimbó-csúcsnál. Így a bimbónyílás kellően tiszta, fertőtlenített lesz, elkerülve ezzel a szennyeződést és a fertőződést.
Jobb bimbóvégek
Minden tehenet mindig egyformán készít elő és a nagy bimbóvég-kefe alkalmazkodik valamennyi bimbómérethez, ideértve az üszők rövid bimbóját is. A kefék sebessége és a vegyszer áramlása a maximális tejleadáshoz lett igazítva.

Jobb tejminőség
Az egyedi mosó-fertőtlenítő segítségével számos baktérium, fertőzés könnyedén eltávolítható a bimbókról. Ez az eszköz elősegíti az alacsonyabb szomatikus sejtszámot és egyúttal csökkenti a masztitisz veszélyét. Így a tehenei boldogabbak lesznek és növekedni fog a tejtermelés.
Nagyszerű stimulálás
A kefék a legjobb stimulálás érdekében optimális sebességgel forognak. A meleg víznek köszönhetően szintén javul a tehén stimulálása.
Költség megtérülés
Elkerüli az alternatív fejés-előkészítési folyamatokat, ahol felmerült a törlőpapír, vegyszeres kendő, mosodai kendő, stb. költsége. Az alacsonyabb szomatikus sejtszám és a kevesebb masztitisz fertőzés jobb minőségű tejet eredményez. A vegyszer használat ugyancsak lecsökken, mivel a bimbótisztító gép csak minimális mennyiséget igényel.


Mobil bimbómosó akkumulátoros működtetésű kocsi
  • Akkumulátorról működtetett kisfeszültségű rendszer (24VDC)
  • Beépített  akkumulátor állapot kijelző
  • Könnyen programozható szárítási idő
  • Nagy megbízhatóság, kevés karbantartás
  • Hálózatról automatikusan tölthető
  • 25 literes tartály nagy fedéllel, így biztosítva könnyű és gyors feltöltést.
  • Maximum 300 tehén kapacitás


Fejőházba szerelt bimbómosó egykefés és kétkefés rendszer
Elemei: elektromos vezérlőegység, kézi bimbómosókefe egység, vízmelegítő egység, fertőtlenítőszer adagoló egység, szerelőkészlet (tartókonzol, feszítő, 15méter rozsdamentes tartókábel görgőkkel), fertőtlenítő cső, vezérlőkábel