E-mail:info@dairy-dav.hu Központ: 4002 Debrecen Kádár dűlő 28/B  Tel:52/310-931,30/747-6811 -- Fax:52/346-917 Webshop: dairy.hu

Packo Inox - Lemezes pasztőröző berendezés
A Packo folyamatos üzemű pasztőr a tejfeldolgozás alap berendezése.

A tejet a pasztőr előgyűjtő tartályába kell juttatni. Az előgyűjtő tejszivattyúja egy tejszűrőn keresztül jutatja a tejet a lemezes hőcserélőre, amely a tejet 72°C-ra melegíti és ezen a hőfokon tartja 20mp-ig. A pasztörizálás hőmérséklete akár 90°C-ra emelhető. A további feldolgozástól függően a pasztőrözött tej visszahűthető vagy melegíthető, amikor elhagyja a pasztőrt.

A Packo folyamatos üzemű pasztőr elő van készítve az azonnali üzembe helyezésre.
Részletek:
  • Előgyűjtő tartály: űrtartalma: 100 liter, teljesen rozsdamentes acél kivitelű. A tartály egy szintérzékelővel van felszerelve, amely folyamatosan állandó szinten tartja a tej szintjét a tartályban. A tartály állítható lábakkal és rozsdamentes acél fedéllel van szerelve. A pasztőr tisztítása ebből a tartályból történik.
  • Tejszivattyú: Packo típusú tejszivattyú, amely anyaga elektropolírozott rozsdamentes acél. Ellenáll a korróziónak. Rozsdamentes acél fedéllel van ellátva. A szivattyú közvetlenül az elektromotor peremére van szerelve. Védettség: IP44
  • Csőszűrő: rozsdamentes acél tejszűrő, amely szerszámok nélkül, könnyen szerelhető.
  • Lemezes hőcserélő: amely visszahűtő résszel van ellátva. A melegítő szakasz hőmérséklete akár 90°C-ig állítható. A szerkezet utóhűtő vagy visszamelegítő szakasszal van ellátva, így biztosítva a lehetőséget a fölözéshez és a homogenizáláshoz. A regenerációs faktor: 94% - ami azt jelenti, hogy csupán 6% energiát használ a rendszer.Hőntartó szakasz: 20mp (igény szerint növelhető) A pasztőrözés automatikus hőmérséklet szabályzással történik.
  • Fűtő egység: gőzképzővel (nem része a berendezésnek)
  • Zárt vízkeringtető rendszer: vízszivattyú: FP66 típusú rozsdamentes acél, nyomásmérővel, töltőszeleppel, nyomáskapcsolóval stb.
  • Vezérlő szekrény: tartalmazza az összes szükséges ellenőrző egységet a pasztőrözéshez és a hőmérséklet író egységet
Minden szerkezeti elem rozsdamentes acélból készült.