E-mail:info@dairy-dav.hu Központ: 4002 Debrecen Kádár dűlő 28/B  Tel:52/310-931,30/747-6811 -- Fax:52/346-917 Webshop: dairy.hu

BIO-M EVA tehén matrac pihenőboxokba

BIO-M rendszer egy olyan padozat rendszer, amit a Biomimatika inspirált – A a természet tanulmányozásán alapuló tudományos és eredmények alkalmazása annak érdekében, hogy új technológiákat fejlesszenek ki és, hogy megoldják a környezetükben felmerülő problémákat.

Az eredmény egy olyan egységes rendszer, melynek telepítése nagyon innovatív, kényelmes és egyszerű. Különböző összetevőjű alkatrészek, különböző polimerek és elasztomerek felhasználásával készülnek a  „state-of-the-art” befecskendezési és kezelési módszert használva. Biztosítják az állatok kényelmét, higiénikus környezetét és a megfelelő hőszigetelést. A mindennapi kényelem megteremtése a gazdaságban biztosítja a termelékenység növekedését.

A Bio-M rendszer két fő részből áll – Tehén matrac és Távtartók - minden gazdálkodó számára elérhető és telepíthető, gyors és egyszerű szerelési folyamattal. Az alábbiakban részletezett különleges kialakítás biztosítja az ideális életminőséget a tehenek számára és az ebből következő előnyöket a napi ellátásban.A Bio-M rendszerű tehén matrac két különböző sűrűségű EVA felületből áll, egy alsóból és egy felsőből, mindegyik 15mm vastag. A két különböző sűrűségű réteg előnyös a tehenek számára, mert kényelmesebb, ugyanakkor növeli az anyag tartósságát.

A tehén matrac felső felületének kialakítása különböző növények leveleit mintázza, és így egy tökéletes vízelvezető rendszert alkot a felszíni folyadékok elvezetésére. Ennek megfelelően, a geometria által elfogadott széles központi csatornát és oldalsó ágakat alkalmaz, melyek összegyűjtik és gyorsan elvezetik a folyadékot, mint a tej és a vizelet, emellett jobban szellőzik az állat alsó fele. Ezzel elkerülhető a baktériumok és paraziták elszaporodása. Végül a matrac textúrája egy csúszás mentes felületet ad, további biztonságot és kényelmet biztosítva a tehénnek.

Az alsó rész nagyobb sűrűségű anyagból készül, kialakítása geometriailag hasonló a sportcipők talpához. Tanulmányok szerint javítja a súly-eloszlást a felszínen. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a matracon nagyon különböző kopási területek találhatók.  Mivel ismerjük, hogy mely területek azok, amelyeket egyáltalán nem tapos a tehén, és melyek azok, amelyek jelentősen kopnak (különösen a tartópontokon), ezeket a területeket megerősítettük, így a hosszabbítva meg a termék hasznos élettartamát. Emiatt a matrac alsó rétege eltérő kialakítású, így támogatva a tehén súlyát és csökkentve a terület kopását, nagyobb igénybevételnél.
  • Integrált rendszer.  Ez az első és integrált állat fekvőhely a piacon, melynek minden része megfelel az állat istállózására maximális kényelem mellett. Tudományos tanulmányok szerint a kialakítása pontosan megfelel az állatok szükségletének, így a Bio-M egy forradalmian új rendszer. Az innovatív telepítési módszernek és talajhoz rögzítésének köszönhetően, a telepítők idő és energiát spórolnak az elemek elhelyezésénél vagy cseréjénél.
  • Kényelem és védelem.  Köszönhetően a matrac belső szerkezetének, mely EVA copolimerből készült, levegővel telt mikro-cellákat tartalmaz, hogy az állatokat stabilan tartsa. Az ilyen típusú padozat páratlan védelmet és kényelmet nyújt, messze felül múlva más létező padozatokat vagy anyagokat. Továbbá a matrac felületének gondos kialakítása teljes pihenést biztosít a Bio-M rendszerrel, a hely, a higiénia és más állatokkal való kapcsolat miatti aggódás nélkül a bokszokban. Kevesebb stressz, jobb életminőség, növekvő termelékenység.
  • Egyszerű telepítés.  A rendszer minden része:a matrac, a profil és a rögzítők kialakításának köszönhetően a Bio-M rendszer telepítése könnyű és egyszerű az üzembe helyezőnek és biztonságos az állatoknak.  
  • Ellenállóság és tartósság.  A matrac alsó felének a kialakítása és a két különböző sűrűségű EVA által nyújtott lehetőségek, a geometriai tervezés, valamint az állatok kiváló alátámasztása által a Bio-M matrac tartós és kevésbé nyúlik, ezáltal jobb terméknek minősül, mint más hasonló termékek a piacon.
  • Hőszigetelés.  Az EVA copolimer belső szerkezete légbuborékok láncolata, melyek segítenek elszigetelni az állatot a különböző istállói hőmérsékletektől, azáltal fenntartva az ideális testhőmérsékletet.
  • Higiénia.  A matrac geometriai felülete különböző tanulmányok eredményei alapján fejlődött ki, jelezve, hogy a mi matracunk a higiéniai szükségletek és tehenek ápolásának legjobb találkozása a megfelelő szellőztetés mellett. Könnyen tisztítható felület, nem nedvszívó és az elvezető rendszere megelőzi a folyadékok felhalmozódását és ezáltal a baktériumok elszaporodását.