E-mail:info@dairy-dav.hu Központ: 4002 Debrecen Kádár dűlő 28/B  Tel:52/310-931,30/747-6811 -- Fax:52/346-917 Webshop: dairy.hu

Ambic EasiFoamer automata habosító rendszer
Az Ambic olyan átfogó higiéniai és állategészségügyi termékeket gyárt tejelő állatok tartásához, amelyeket a világ vezető szakemberei fejlesztettek ki, és amelyeket szerte a világban árusítanak. Az Ambic a világ vezető tőgygyulladás megelőző és felderítő berendezéseinek szállítója. Piacvezető pozíciója a majdnem 30 éves kutatásnak és fejlesztésnek, innovatív termék kialakításnak, a minőségi gyártásnak és a vásárlók kiváló kiszolgálásának köszönhető.

Szerkezet és előnyök
AutoFoamer mártogató pohár iker csőtekerccsel kényelmesen elhelyezhető a fejőházban, hogy egyszerűen hozzáférhető és alkalmazható legyen.
A szerkezetben speciális mintájú hab háló betétek találhatók, amelyek optimális szerkezetű habot biztosítanak a bimbón megfelelő mennyiségű vegyszer alkalmazása esetén, tökéletes buborék szerkezettel, hogy megkönnyítse az anyagok felpuhítását a bimbó felületén, majd eltávolítsa a szennyeződéseket. A szerelvény egyszerűen szétszedhető a könnyű tisztíthatóság érdekében és az akasztóval megfelelő helyzetben tárolható, amikor nincs használatban. Szükség esetén AutoFoamer bővítő készlet is elérhető nagyobb rendszerek üzemeltetéséhez.

AutoFoamer rendszer szíve a tápegység, mely perisztaltikus szivattyúval folyamatos alacsony nyomáson szivattyúzza a vegyszert. Amikor helyesen kombinálják az alacsony sűrített levegő ellátást a megfelelő fertőtlenítőszerrel, ez az egység képes optimális szerkezetű és minőségű hab előállítására a hatásos bimbó előkészítéshez.
Az alacsony nyomású sűrített levegő a szabályzón keresztül állítható be. A vegyszert közvetlenül a tartályból szívják le egy vagy két szinkronizált perisztaltikus szivattyúval, attól függően milyen vegyszert használnak, és mennyi a kiadagolandó levegő, annak érdekében, hogy a hab minőség teljes ellenőrzés alatt legyen.

A habot különösen hatékonynak találják a fejés előkészítésnél, a következő előnyök miatt:
  • A hab sokkal hatásosabb, mint a folyadék, mert fellazítja és eltávolítja a koszt és a fekáliát a bimbóról, a buborékok romboló hatásának eredményeként
  • Folyékony vegyszerek használata esetén habként történő alkalmazásuk kevesebb fogyasztást eredményez
  • Kevesebb időt igényel, mint a manuális bemártás
  • Biztonságosabb a vegyszer kezelés